maj
01

byggeansøgning og godkendelse

Kære have medlemmer,

Så skete det!

Vi fik afsluttet de sidste test på vores nye online byggeansøgnings system, som i fremtiden gerne skulle gøre det endnu nemmere for jer at ansøge, men også for hjælpe bestyrelsen og kredsen med  at behandle og godkende ansøgninger hurtigt og effektivt. Vi håber at processen og behandlingstiden kan reduceres betydeligt, samt gøre hele processen mere strømlinet.

Det betyder også at ALLE, der har bygget et hovedhus, skur, tilbygning, træterrasse, udestue eller overdækning på deres havelod siden 2018 og ikke har fået en godkendelse fra kredsen og foreningen skal sende og udfylde en byggeansøgning igen.

De der ikke har afleveret en byggeansøgning endnu skal gøre det sammen. Har man allerede betalt for en ansøgning ( 1.500,00 kr, ) skal man naturligvis ikke betale igen, men bare vedhæfte en kvittering i ansøgningen.

Hvorfor det? Jo det er sådan at man ikke må anvende og ibrugtage sit byggeri førend at der foreligger en endelig godkendelse, en såkaldt “færdigmeldes” som gives fra kredsen ifølge deres retningslinjer. om ansøgning af en byggetilladelse §9 Men også fordi du som havedmedlem derved sikrer at dine bygninger er godkendt og ved en kontrol eller salg kan fremvise en godkendelse som kan bruges i vurdering af dit havelod, samt at der ikke er nogen tvivl om det er et lovligt eller ulovligt byggeri på grunden.

I forbindelse med vores nye deklaration samt de mange nye byggeregler der er kommet er der kommet en del mere skærpet opsyn med foreninger, derudover ser vi også at flere og flere kolonihaveforeninger bliver “lovliggjorte” vores inklusiv, men med en meget afgørende forskel. Vi skal lovliggøre efterhånden som gamle huse og havelod bliver solgt, men det betyder også at alt nybyg, tilbyg og ombyg SKAL overholde alle de gældende regler, og skal derfor ansøges om og godkendes inden anvendelse og ibrugtagning. Denne undtagelse kan meget hurtigt blive til en konkret lovliggørelse hvor alle bygninger lovliggøres og godkendes uden undtalelser eller dispensationer, såfremt vi ikke overholder de gældende regler vi har, og dette vil vi nødigt skulle udsætte vores mange ældre havelejere som har haft haver herude i årtier.

Derfor vil bestyrelsen, kredsen og vurderingsudvalget gøre en betydeligt større indsats i år og årene frem og sørge for at vi overholder de regler der er udstykket for os i foreningen. Der bygges på livet løs ude i haverne og der kommer hele tiden nye til. Så bare fordi man ikke lige har tænkt sig at sælge i morgen, giver det ikke carte blanche til bare at bygge som man syntes. Dette arbjede med at kontakte havelejer er gået i gang.

Har du ikke en godkendelse på dit nye byggeri opført efter den nye deklaration, så vil bestyrelsen unden yderligere varsler bede om at lave en byggeansøgning, afvente en godkendelse fra kredsen, eller bede dig om at fjerne det ulovlige byggeri.

 

Nu til det mere sjove og praktiske når du skal ansøge om en byggetilladelse.

Det sker via vores byggeansøgnings modul/ formular via vores hjemmeside BYGGEANSØGNING men inde du springer direkte til ansøgningen, skal du lige læse lidt om vores byggeregler du kan med fordel også læse vores Servitut eller deklaration hvor du vil finde alle relevante informationer omkring byggeri.

Ansøgningen er ganske simpelt, du udfylder alle felter, vedhæfter alle dokumenter beskrevet i vejledning og krav, overfører 1500 kr. som går ubeskåret til kredsen for behandling af ansøgningen. Du modtager en bekræftelse på mail om at bestyrelsen har modtaget din ansøgning, og vil når endeligt godkendelse er klar modtaget en underskrevet godkendelse på mail og kan derefter gå i gang med at bygge. Lige nu er behandlingstiden + 1 måned fra kredsens side, men vi håber at dette kan reduceres betragteligt.

Drivhus, legehus er ikke omfattet byggereglerne andet end af et legehus maksimalt må være 4 m2 og maksimalt 1,8 m i højden, legehus skal anbringes min 2,5 meter fra en skellinje. Drivhus i glas, plastik og metal har ingen min afstand til skellinje men må maksimalt være 10 m2. En træterrasse skal der også søges om, da der er regler for skellinje, højde m.m. 

Håber i tager godt imod vores nye system og finder det lige så nemt og gerne skulle gøre en lidt langhåret proces mere simpelt.

Har du spørgsmål er du naturligvis altid velkommen til at kontakte bestyrelsen på mail bestyrelsen@afdelinga.dk eller komme fordi til kontortid hver anden tirsdag oppe på kontoret.

Beste hilsner

Bestyrelsen
H/F Sommerhuskolonien Afdeling A.