jun
03

Salg af hus, overdragelse og vurdering

Så skete det endeligt.

Jeg har længe gået med en drøm om at optimere og digitalisere samt automatisere vores processer ude i foreningen. Dels for at spare tid som kan bruges andre steder, dels for at sikre en hurtig, sikker, process, hvor man eliminerer fejl og at en sag falder mellem to stole.

Der er altid muligt at forbedre ting og i skal også se dette som en process, hvor viden og erfaring samt feedback er en vigtig del for at komme i mål.

Jeg har involveret og spurgt om hjælp fra gode kræfter ude i foreningen hos bl.a. tidligere bestyrelsesmedlemmer, vurderingsudvalg, kredsen, nuværende bestyrelse samt forbundet for at få så meget viden omkring processen og hvad der var relevant og vigtigt at få med.

Og det er der så kommet dette SALG og VURDERINGS modul ud af. Hvor man i fremtiden kan ansøge om at få sit hus vurderet, sat til salg eller få det overdraget til et medlem i familien.

Der er stadig mange ting som jeg gerne så også blev digitaliseret så som løsøre listen, opsigelsen, ejer erklæringen mf. Men som man siger så blev Rom heller ikke bygget på en dag og derfor starter vi her.

Processen er “simpel” man udfylder skemaet, indsætter de dokumenter som man skal sende med, så som opsigelse, ejererklæring, el attest, billeder til salgs annoncen, løsøre liste, samt andet som er relevant i forbindelse med sin ansøgning.

Du finder alle relevante dokumenter inde på siden i bunden, som du printer ud, udfylder og uploader sammen med formularen, hvor det hele så sendes i en samlet mail til bestyrelsen til behandling.

Næste skridt er så at bestyrelsen kommer ned og besigtiger om huset er lovligt samt andre bygninger overholder de krav der er, og når alt er i orden, bestilles der en vurdering.

Vurderingsudvalget aftaler så en dag og et tidspunkt hvor de kommer ned en 2-3 mand og laver den endelige vurderingsrapport. når denne er klar, vil der blive oprette en salgsannonce inde på vores hjemmeside under HUSSALG og de bliver sendt en mail til vores venteliste og de har nu 10 dage til at reagere og melde ind på huset/husene.

Derefter tjekker vi ventelisten og de 2-3 øverste på listen får i korrekt rækkefølge mulighed for at byde på huset. Når der er fundet en køber vil sælger blive informeret og endelig salg kan sættes igang.

Betalingen sker til foreningen, vi beregner endelig udbetalingsbeløb ud fra om der er restance i haveleje eller andet forfaldent betaling og trækker det fra og udbetaler resten til sælger og køber skriver kontrakt og er nu medlem i foreningen og kan nyde det nyerhvervede hus.

 

Så hvis du står og skal sælge eller overdrage dit hus, så skal du starte med at læse

VEJLEDNING OG KRAV 

og derefter begynde at indhente og udfylde alle de dokumenter som du skal bruge, hvorefter du kan starte din ansøgning. 

Håber i synes den er god, overskueligt og ikke mindst gør hele processen mere tilgængeligt.

OBS: har man brug for hjælp, kan man sende en mail til salg@afdelinga.dk og jeg vil gøre mit ypperste for at hjælpe dig, det er også muligt at aftale en tid på kontoret, hvor vi sammen kan udfylde og oprette en ansøgning.


Bedste hilsner

Jimmie Steinbeck
Næstformand og IT ansvarlig
H/F Sommerhuskolonien Afdeling A.